Vuurwerkangst

Vuurwerkangst bij dieren

Helaas is er nu al vuurwerk te horen en blijft het niet beperkt tot oudejaarsdag en de jaarwisseling; dieren kunnen dus nu al bang zijn.

Hoe bang ze zijn hangt af van:

  • hoe gevoelig ze zijn voor geluid (constitutie)
  • hoe hard ze geschrokken zijn (een trauma opgelopen)
  • of ze de harde vuurwerkgeluiden koppelen aan andere geluiden zoals bijvoorbeeld rijdende Otto’s, dichtslaande autoportieren, donker/schemer, lichtflitsen, maar ook bijvoorbeeld aan het zien van luchtballonnen.

Afbeelding 023

Hoe heftig de angst is en hoe het dier deze uit, is heel verschillend per individueel dier.
Gelukkig is vuurwerkangst redelijk goed te behandelen met acute homeopathische middelen. Door de homeopathische middelen neemt het incasseringsvermogen toe waardoor het dier weerbaarder wordt voor hetgeen hij/zij bang is. De middelen werken niet verdovend.

Bij dieren die nu al heel angstig zijn, kunnen we ervoor zorgen dat de angst niet groter wordt. Bij dieren die (nog) nauwelijks angstig zijn kunnen we ervoor zorgen dat de angst niet of nauwelijks gaat ontstaan.

Om uw dier beter door deze periode heen te helpen heb ik vuurwerkangstpakketten gemaakt. Dit pakket bestaat uit acute homeopathische middelen met een gebruiksaanwijzing. Deze pakketten kunt u bij mij bestellen door een mailtje te sturen. Dit is een standaard pakket voor gezonde dieren.

Bij geluidsgevoelige honden is het van belang om ook op de constitutie te behandelen, iets wat meestal niet tijdens de jaarwisseling plaats kan vinden. Echter met een standaard vuurwerkangstpakket kan er wel voor gezorgd worden dat hun angst niet groter wordt.

Mocht uw dier gezondheidsproblemen hebben, wat ouder zijn of vreselijk bang zijn en uit hij/zij dat op een bepaalde manier, laat het me weten zodat ik eventueel een pakket op maat kan maken.

Voor aanvullende informatie kunt u contact met mij opnemen.